Karol
Kebab na jehle
Maso před více než 5 roky z kitchenette.cz
Ingredience
- 1 kg mletého hovězího masa (můžete nahradit či nakombinovat s jehněčím, telecím i vepřovým masem)
- 5 stroužků česneku
- 2 lžičky garam masala
- hrst čerstvého koriandru
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 300 g řeckého jogurtu
- lžička citrónové šťávy
- malý stroužek česneku
- špetka římského kmínu
- hrst čerstvého koriandru
- špetka soli
- 6 pita chlebů
Postup
1.
Všechno maso s propasírovanými stroužky česneku, jemně nasekaným koriandrem, kořením garam masala, solí a pepřem podle chuti dobře promíchejte a vytvarujte 10-15 šišek. Pro komfortní servírování je z jedné strany můžete ještě napíchat dřevěnými či bambusovými jehlami.
2.
Připravte si také jogurtový dip smícháním všech ingrediencí. K jogurtu tedy přidejte citrónovou šťávu, propasírovaný stroužek česneku, římský kmín, jemně pokrájený čerstvý koriandr a sůl podle chuti.
3.
Maso grilujte na středním až silném žáru tak, aby kebaby zůstaly uvnitř ještě šťavnaté a servírujte je s rozpečeným pita chlebem a jogurtovým dipem.