Linda
Rigatoni pasticciati
Pasta před téměř 6 roky
Ingredience
- 200g šunky200g žampiónů600ml smetany na vaření480g boloňské omáčky800g uvařených krátkých těstovin400g eidamu nastrouhanéhotrochu houbového vývarusůl, pepřNa bešamel:20g másla20g hladké mouky250g mléka1bobkový listšpetka nastrouhaného muškátového oříšku
Postup
Na bešamel v rendlíku rozpusťte na mírném ohni máslo. Zasypte ho moukou, pečlivě promíchejte a nechte asi minutu opékat. zalijte mlékem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte dokud směs nezíská konzistenci omáčky, odstavte a osolte.troubu předehřejte na 200C. V pánvi orestujte šunku a žampiony. Pomtom zalijte smetanou, nechte zpěnit, přidejte boloňskou omáčku a promíchejte. Dochuťte houbovým vývarem, osolte a opepřete. Směs zlehka promíchejte s uvařenými těstovinami a naplňte do zapékacích misek, jejichž dno předem rovnoměrně potřete s bešamelem. Nakonec posypte sýrem a pečte 8-10minut.
Sylvie Lichtenbergová před asi 5 roky
Špička, přesně tohle jsem roky hledala a lecos zkoušela. Tohle je přesně ten recept jako z italské restaurace. Děkuji.