Jarka Jelinkova
Slaný dort z toustového chleba s podrobným postupem
Má oblíbená jídla před asi 6 roky z www.mimibazar.cz
Ingredience
- Jeden toustový chleba, půl kila vlašáku 2 pomazánková másla, 2 uherské pěny, nějaká pomazánka (já jsem použila pažitkový krém), 1 vejce natvrdo, 150 g sýru cihla 45 % na potažení, 150 g sýru cihly 30 % na obalení boků, salámy podle vlastní chuti a asi tři - čtyři druhy (stačí 10 dkg od každého druhu) , zelenina dle vlastního výběru, kousek másla,
Postup
Dlouho jsem tento dort chtěla zkusit, ale takovýto postup mi tu chyběl, tak jsem váhala. Tak pro Ty, co také váhají jako já, protože jen z fotečky nic nepoznají :-)) . Postup popsaný u fotografíí...
P. S.: Pokud si dort připravujete den dopředu a připichujete stočený salám (růžičky) párátky, tak druhý den je můžete před podáváním klidně odstranit, salám už krásně drží tvar (a to i kladenská pečeně, která je poměrně tuhá).