Jarka Jelinkova
Nadýchané vdolečky s pudinkovým krémem aneb Něco extra i pro výjimečně mlsné jazýčky
Má oblíbená jídla před asi 6 roky z napady.iprima.cz
Ingredience
Postup
Souhlasím
Webové stránky skupiny Prima používají soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte. Více informací
Nadýchané vdolečky s pudinkovým krémem aneb Něco extra i pro výjimečně mlsné jazýčky
Jako dítě si s oblibou pochutnávala na babiččiných neodolatelných vdolečcích, v dospělosti je s úspěchem a s malým vylepšením – totiž plněné pudinkovým krémem – začala připravovat sama a nyní se o své rodinné stříbro na talíři podělila Iveta Štampachová ze Žinkovy u Nepomuka s také mlsným Láďou Hruškou.
Láďa Hruška
autor
Uložit návod
Stáhnout jako PDF
Zdroj: archiv FTV Prima
Co budeme potřebovat
Na vdolečky
½ kostky droždí
mléko
330 g hladké mouky
špetka soli
30 g cukru
1 vejce
rozpuštěné sádlo
tuk na smažení
moučkový cukr na posypání
Na pudinkový krém
300 ml mléka
1 balení pudinku s vanilkovou příchutí
3 lžíce cukru
85 g másla
rum
Zdroj: archiv FTV Prima
Jak budeme postupovat
1. krok
Z droždí, trochy cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek.
Zdroj: archiv FTV Prima
2. krok
Do domácí pekárny nebo kuchyňského robotu nasypeme mouku, osolíme ji, přidáme cukr, jedno celé vejce, přilijeme rozpuštěné sádlo (pozor, nesmí být horké!) a kvásek. Necháme hníst asi 30 minut.
Zdroj: archiv FTV Prima
3. krok
Mezitím si připravíme pudinkový krém. Pudink připravíme podle návodu na obale, ovšem vaříme pouze z 300 ml mléka, abychom získali hustý pudink.
Zdroj: archiv FTV Prima
4. krok
Pudink necháme vychladnout a poté do něj pomocí ručního šlehače vmícháme máslo a trochu rumu.
Zdroj: archiv FTV Prima
5. krok
Vykynuté těsto přemístíme na pomoučený vál a posypeme moukou. Těsto zlehka vyválíme.
Zdroj: archiv FTV Prima
6. krok
Z vyváleného těsta obrácenou skleničkou vykrajujeme malá kolečka.
Zdroj: archiv FTV Prima
7. krok
V hlubší pánvi rozpálíme tuk a vdolečky smažíme dozlatova, tedy zhruba minutu z každé strany. Necháme je vychladnout.
Zdroj: archiv FTV Prima
8. krok
Vychladlé vdolečky podélně překrojíme tak, že řez nevedeme až úplně dokonce, aby zůstaly obě půlky spojené.
Zdroj: archiv FTV Prima
9. krok
Pudinkovým krémem naplníme cukrářský pytlík a krémem plníme vnitřky vdolečků.
Zdroj: archiv FTV Prima
Hotové vdolečky vyskládáme na talíř a posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!!!
Reklama
Reklama
Reklama
Láďa Hruška
autor
Uložit návod
Stáhnout jako PDF
Simona Sedláčková
Báječně jemná bublanina se švestkami: Vyzkoušejte zdobení jedlými květy
Láďa Hruška
Babiččiny makové buchty aneb Takoví jsme byli...
Redakce
Hruškový závin z jogurtového těsta: Vynikající křehký zákusek s vláčným středem
Redakce
Krmítko pro ptáčky z krabice od mléka: Modrá sova
Redakce
Sovička ze staré ponožky: Recyklace nás baví!
Hana Hořáková
Dekorace z borových šišek: Čočka se zazelená i bez zeminy
DALŠÍ ČLÁNKY
Reklama
O FTV Prima Press Reklama Kontakty Jak naladit HbbTV Volná pracovní místa Ochrana soukromí
© FTV Prima 2003 - 2018