Karol
SKOŘICOVÉ ROLKY/ŠNECI
Sladká tečka před asi 6 roky z www.smoothcooking.cz
Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 60 g cukru krystal
- 1/4 lžičky soli
- 250 ml mléka
- 80 g změklého másla
- 25 g droždí (půl kostky)
- Náplň:
- 80 g másla
- 60 g cukru krystal
- 1 lžíce skořice
- popřípadě 1 jablko
- Na posypání a potření:
- 1 bílek
- cukr krystal na posypání
Postup
Doba přípravy: 20 minut + 60 minut kynutí a pečení
Náročnost: střední
Počet porcí: 8 rolek
Do mísy vložíme cukr.
Přidáme špetku soli.
Dále přidáme mouku.
Rozdrobíme droždí do vlažného mléka a promícháme.
Mléko s droždím nalijeme do mísy.
Přidáme povolené máslo.
Rozmícháme a dáme kynout na teplé místo.
Mezitím si připravíme náplň.
Do misky vložíme povolené máslo, skořici a cukr.
Důkladně promícháme.
Pokud budete přidávat jablko, tak si ho nastrouháme.
Vykynuté těsto přendáme na vál.
Rozválíme do obdelníkového tvaru, potřeme skořicovým máslem a popřípadě přidáme nastrouhaná jablka.
Rolku zatočíme a vysteleme si formu pečícím papírem. Ovšem můžeme šneky péct i na klasickém plechu jednotlivě.
Váleček si rozkrájíme na stejně vysoké rolky.
Vyskládáme je do formy nebo na plech.
Potřeme bílkem.
A pocukrujeme.
Dáme ještě na chvíli kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 200 stupňů.
Vykynuté rolky vložíme do trouby a pečeme cca 10-15 minut do zlatova.
Upečené vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Podáváme vlažné nejlépe s kopečkem vanilkové zmrzliny.