Linda
Dušená kuřecí stehna na kokosovém mléce s citrónovou trávou
Maso před asi 6 roky z kitchenette.cz
Ingredience
- 4 farmářská kuřecí stehna nebo celé kuře
- 1 šalotka, krájená na kostičky
- 1-2 citrónové trávy, krájené na jemná kolečka
- dva plátky čerstvého zázvoru
- 1 chilli paprička
- 400 ml kokosového mléka
- 400 špenátu nebo mangoldu
- 100 g bambusových plátků
- 2 lžíce olovového oleje
- mořská sůl
- čerstvý koriandr
Postup
1. Ve větším hrnci na olivovém oleji orestujeme šalotku do měkka. Přidáme lehce osolené kuřecí maso spolu s citrónovou trávou, plátky zázvoru a zprudka orestujeme, aby se zatáhlo a uchovalo si maximum šťavnatosti. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte na plátky pokrájenou chilli papričku i se semínky nebo bez, podle stupně pálivosti, kterého chcete dosáhnout.
2. Pokud je maso ze všech stran lehce nazlátlé, zalijeme vše kokosovým mlékem, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Takto duste, dokud maso nebude téměř odpadat od kosti, tedy bude hotové. Záleží jak velké segmenty použijete. Přibližně 15-20 minut pro větší kousky.
3. Mezitím si omyjte špenát nebo mangold, nechte okapat a pokrájejte na širší nudle. V momentě, kdy je kuřecí maso téměř hotové, přidejte špenát, bambusové plátky a dobře promíchejte.
Pokud by Vám v hotovém jídle vadila citrónová tráva a zázvor, můžete před přidáním špenátu, stehna vyjmout a omáčku přecedit. Maso spolu s omáčkou opět vrátit do hrnce a přidat špenát s bambusem.
Krátce prohřejte, dosolte podle chuti a můžete podávat ideálně s rýží nebo nudlemi, ozdobené čerstvým koriandrem. Já jsem použila červenou celozrnnou basmati.