Karol
Čokoládovo-pomerančový dort
Cukrfree před více než 6 roky
Ingredience
- 500 gramů riccoty
- Kůra ze dvou bio pomerančů, nastrouhaná
- 4 vejce
- 250 gramů mandlové mouky
- 100 gramů vysokoprocentní čokolády
- 1/2 lžičky jedlé sody
Postup
Předehřejeme troubu na 175 stupňů.
Připravíme si kulatou formu o průměru 20 cm, vyložíme pečícím papírem.
Oddělíme si žloutky od bílků.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
Rozpuštenou čokoládu dáme do větší misky a do ni vmícháme ricottu, žloutky a pomocí ručního mixéru rozmixujeme.
Přidáme mandlovou mouku, jedlou sodu a kůru z pomeranče. Promícháme a necháme stranou.
V další misce vyšleháme sníh z bílků. Poté ho opatrně vmicháme do těsta.
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct na 40-45 minut.
Zdobíme nasekanými pistaciemi.
Skladujeme v lednici.
Od: I bez cukru to jde