Karol
Krevetový koktejl s křenovým krémem
Chuťovky před více než 6 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička smetanového křenu
- šťáva z 1 limety + na ozdobení
- mořská sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 140g velkých vyloupaných krevet s ponechaným ocáskem
- 1 čekankový puk
- 1 avokádo, oloupané a zbavené pecky
- kajenský pepř k podávání
Postup
1 Na křenový krém smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, křen a polovinu limetové šťávy. Osolte a nechte zakryté v chladničce, než připravíte zbytek.
2 V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm opékejte krevety, až zrůžoví – trvá to asi 30 sekund. Osolte a vypněte. Krevety vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.
3 Vezměte dvě koktejlové široké sklenky na nožce a do každé dejte 1 čekankový list. Zbytek čekanky nakrájejte na nudličky a rozdělte do sklenek. Avokádo nakrájejte na plátky a promíchejte se zbývající limetovou šťávou a rozdělte na čekanku. Navrch dejte krevety, ozdobte plátkem limety, navršte připravený vychlazený křenový krém a poprašte kajenským pepřem.