Karol
Karamelizované vepřové s nudlemi
Maso před více než 6 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lžíce tmavého třtinového cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 šalotka, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, drcený
- 2 vepřové kotlety bez kosti
- 150g uvařených rýžových nudlí
- 1 menší salátová okurka, nakrájená na špalíky
- 1 lžíce rýžového octa (nejlépe ochuceného – na suši)
- 1 čerstvá červená chilli paprička, nakrájená na plátky, k podávání
- hrst koriandrových nebo mátových lístků k podávání
Postup
1 Do skleněné nebo keramické nádoby dejte cukr, rybí i sójovou omáčku, šalotku a česnek. Přidejte kotlety, promíchejte a nechte za občasného obracení marinovat 15 minut při pokojové teplotě.
2 Položte kotlety na plech a pod rozehřátým grilem v troubě grilujte za občasného potírání marinádou, až budou propečené a na povrchu bude chutná lepkavá vrstvička, trvá to asi 10 minut.
3 Rýžové nudle a okurku promíchejte s rýžovým octem a rozložte na talíře. Kotlety nakrájejte na proužky a rozložte navrch. Posypte nakrájenou chilli papričkou a koriandrem nebo mátou.
NĚCO NAVÍC
Když maso nakrájíte na nudličky ještě před marinováním a zprudka opečete na troše oleje v pánvi wok, bude taky výborné.