Peťule Vrtule
Cheesecake
dezerty před více než 6 roky
Ingredience
- Suroviny:
- 375 g ricotty
- 375 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
- 230 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)
- 3 vejce
- 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry (bio)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Na korpus:
- 125 g máslových sušenek
- 55 g mletých mandlí
- 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
Postup
Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte korpus: sušenky vložte do robotu a rozsekejte je na drobečky. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte, aby se vše spojilo. Vymažte dortovou formu o průměru 22 cm a dno vyložte pečicím papírem. Do formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.
V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Prošlehejte a směs naneste na připravený korpus. Pečte jednu hodinu a deset minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake nechte vychladnout, nejdřív ve formě, pak v lednici.