Peťule Vrtule
Citronovo–tymiánové kuře
Maso, ryby před více než 6 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 50 g másla
- 2 lžíce tymiánových lístků
- sůl
- pepř
- 1 kuře o váze 1,4 kg
- 2 větvičky bobkového listu
- 1 citron
- 6 větviček tymiánu
- 375 ml suchého bílého vína
- 100–200 g polníčku
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu leden 2014.
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí a pepřem. Kuře si položte na pracovní plochu a ukazováčkem opatrně odtrhněte kůži od prsou. Do kapsy vtlačte bylinkové máslo. Do břišní dutiny kuřete dejte jednu větvičku bobkového listu, polovinu citronu a polovinu větviček tymiánu. Nohy svažte provázkem, kuře dejte do pekáčku, osolte, opepřete, potřete extra máslem, okolo dejte zbylé bylinky a druhou půlku citronu, podlijte vínem a dejte péct na hodinu a čtvrt. Servírujte s polníčkem.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks