Jaruna
Bramborová kaše s chilli a česnekem
Přílohy před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
- 50 ml olivového oleje
- 1 podlouhlá chilli paprička, očištěná, najemno nasekaná
- 1 malá chilli paprička (ptačí
- oko), očištěná, najemno nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 150 ml ohřátého mléka
- 2 lžíce sladké chilli
- omáčky
- sůl a pepř
Postup
1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka.
2 Mezitím zahřejte na pánvi na středním plameni olivový olej.
Vsypte nasekané chilli papričky. Míchejte a nechte minutu
rozvonět. Vmíchejte rozdrcené stroužky česneku, 15 vteřin prohřejte.
Sejměte z plamene.
3 Uvařené brambory slijte přes cedník, nechte důkladně okapat. Okapané brambory vraťte do teplého rendlíku. Rendlíkem potřeste nad ohněm tak, aby se odpařila tekutina. Sejměte z plamene, brambory nahrubo rozmačkejte, přidejte 150 ml ohřátého mléka. Vařečkou umíchejte do hladka a lehka a vmíchejte olej s chilli. Osolte a opepřete. Zakapejte 2 lžícemi sladké chilli omáčky.