Peťule Vrtule
Kuře po baskicku
Maso, ryby před více než 6 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 kuřecí stehna, rozdělená v kloubu
- mořská sůl
- 2 lžičky tymiánových lístků
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mleté uzené papriky (viz Něco navíc)
- špetka mletého chilli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 červené papriky, pokrájené na nudličky
- 4 šalotky, na čtvrtky
- 8 stroužků česneku, oloupaných
- 1 lžíce černých oliv
- 1 klobáska chorizo, nakrájená na kolečka
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 2 hrnky vařené rýže
Postup
1 Troubu předehřejte na 220 °C. Maso osolte a posypte tymiánem, uzenou a sladkou paprikou a chilli, pokapejte olivovým olejem a promněte, aby koření přilnulo k masu.
2 V pekáčku promíchejte papriky, šalotku, česnek, olivy, chorizo a rajčata. Na to rozložte stehna a pečte asi 50 minut doměkka. V polovině pečení maso přelijte vypečenou šťávou. Opatrně vyjměte maso a šťávu se zeleninou promíchejte s rýží, případně přisolte. Na to opět rozložte maso a krátce vraťte do trouby prohřát. Podávejte horké.
NĚCO NAVÍC
Nejlepší sladkou uzenou papriku pimentón koupíte na www.koreni.cz.