Bára s Julinkou v kuchyni
Pečený pstruh s dýňovo-batátovým pyré a žampiony
Maso a ryby před více než 6 roky
Ingredience
- Na rybu:
- 2 čerstvé pstruhy
- 3 plátky citronu bez slupky
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- sůl a pepř
- Na pyré:
- 2 střední batáty
- 1/2 dýně hokkaidó
- 2 lžíce kokosového mléka
- lžíce kokosového oleje
- sůl a pepř
- Na žampiony:
- 8 ks žampionů
- 50 g slaniny
- lžíce citronové šťávy
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
Nejprve si připravte rybu. Nasolte ji, dovnitř vložte plátky citronu a tymián. Na povrchu znovu posolte a opepřete. Rozehřejte si troubu na 200 stupňů. Až bude trouba horká, vložte do ni pstruhy a nechte péct asi 20 minut. Do hrnce dejte vařit oloupané a nakrájené batáty a nakrájenou dýni. Vařte do měkka, zabere to asi 15 - 20 minut. Slijte vodu, přidejte kokosový olej a mléko, sůl a pepř a ručním šlehačem nebo mixérem vytvořte pyré. Nakonec si namarinujte chvíli v oleji a citronu žampiony, potom je dejte na rozpálenou pánev a ogrilujte z obou stran spolu se slaninou nakrájenou na kostičky.