Bára s Julinkou v kuchyni
Avokádový salát s pečenou zeleninou a sezamem
Saláty a fit pokrmy před více než 6 roky
Ingredience
- Na avokádový salát:
- 2 zralá avokáda
- 1 salát little gem
- 1 salát little gem červený
- 6 malých rajčat
- 5 lžic olivového oleje
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce limetové šťávy
- špetka sušených chilli papriček
- sůl a pepř
- Na pečenou zeleninu:
- 1/2 dýně hokkaidó
- 1 velký batát
- 1 velkou červenou řepu / 2 menší
- olivový olej
- sůl a pepř
- černý a bílý sezam
Postup
Začněte pečenou zeleninou. Očistěte si zeleninu, nakrájejte na podobně velké kostičky, promíchejte s olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Bude se péct cca 15 - 20 minut. Mezitím si natrhejte salát, nakrájejte avokádo a rajčata. Všechno promíchejte s olivovým oleje, citronovou a limetovou šťávou, solí, pepřem a chilli. Dejte vychladit. Do misky si dejte salát z avokáda, přidejte trochu vychlazenou pečenou zeleninu,posypejte černým a bílým sezamem a je to.