Klára Matulková
JABLKOVÁ BÁBOVKA
Pečení před více než 6 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 3 vejce
- 80 g změklého másla
- 130 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 300 g nastrouhaných jablek
- 50 ml plnotučného mléka
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Žloutky utřete spolu s máslem a oběma cukry, šlehejte, dokud nevznikne světlá, nadýchaná pěna.
Přidejte mouku, prášek do pečiva a nahrubo nastrouhaná jablka. Směs důkladně promíchejte a nařeďte mlékem, aby se všechny ingredience spojily.
Nakonec zlehka vmíchejte ušlehaný sníh, pracujte opatrně, aby sníh nespadl.
Těsto nalijte do dobře vymazané a vysypané formy. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi hodinu.