Linda
Plněné batáty
Bezmasé před více než 6 roky
Ingredience
- 2 střední batátysvazek čerstvé pažitky150 ml zakysané smetanysůlcca 1 lžíce rýžového oleje200 g konzervovavné(nebo uvařené) cizrny1 lžička mleté uzené papriky1/2 lžičky mleté sladké papriky1/2 lžičky mletého kmínu150 g čerstvého zelí červeného
Postup
Předehřejte troubu na 200 C.Batáty rozkrojte podélně napůl, položte je na plech řeznou stranou nahoru a pečte asi 20-30 min, až změknou.Zatímco se batáty pečou, nasekejte pažitku nadrobno, smíchejte ji se zakysanou smetanou, osolte podle chuti a dejte stranou.Do hlubší pánve vlijte olej, rozpalte ho a přidejte cizrnu. Opékejte asi 5 minur. Poté vsypte koření a az stálého míchání společně krátce orestujte. Odstavte.Batáty vyndejte z toruby, vidličkou narušte upečenou dužinu, naplňte nakrouhaným zelím, cizrnou a přelijte zakysanou smetanou.Ihned podávejte.