Jarka Jelinkova
Fantastický zákusek pro všechny mlsouny: Domácí bezlepková roláda vás dostane
Má oblíbená jídla před více než 6 roky z napady.iprima.cz
Ingredience
Postup
Souhlasím
Webové stránky skupiny Prima používají soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte. Více informací
Fantastický zákusek pro všechny mlsouny: Domácí bezlepková roláda vás dostane
Výtečný zákusek po nedělním obědě i pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou jíst mouku, a navíc upečený a naservírovaný během třiceti minut!!! Ne, to není žádný zmrazený polotovar, nýbrž poctivá domácí roláda. O své neodolatelné bezlepkové rodinné stříbro se s Láďou Hruškou podělila Kateřina Černocká z Hlučína.
Láďa Hruška
autor
Uložit návod
Stáhnout jako PDF
Co budeme potřebovat
6 vajec
3 lžíce moučkového cukru
4 lžíce kvalitního kakaa
smetanu ke šlehání
ztužovač šlehačky (nemusí být)
čokoládové hoblinky
Jak budeme postupovat
1. krok
Vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přisypeme moučkový cukr a vyšleháme do pěny, potom přidáme kakao a společně mixujeme.
Zdroj: FTV Prima
2. krok
Pokud začne těsto hodně tuhnout, přidáme k němu na rozředění trochu sněhu z bílků. Nakonec do těsta lehce vmícháme všechen zbylý sníh.
Zdroj: FTV Prima
3. krok
Hotové těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme stěrkou rovnoměrně po celé ploše a vložíme do předehřáté trouby, v níž pečeme na 180 °C zhruba 7 minut.
Zdroj: FTV Prima
4. krok
Plech vyndáme z trouby, překryjeme čistou utěrkou, na kterou upečené těsto opatrně, nicméně rychle překlopíme, takže těsto leží na utěrce a nahoře je pečicí papír. Počkáme, až těsto trochu vychladne, a poté pomalu papír odloupneme (kdybychom ho sundavali ještě horký, těsto by se potrhalo). Srolujeme těsto do utěrky a necháme ho důkladně vystydnout.
Zdroj: FTV Prima
5. krok
Mezitím ušleháme šlehačku. Vychladlou roládu rozbalíme a na plát těsta naneseme šlehačku, kterou lžící rozetřeme po celé ploše.
Zdroj: FTV Prima
6. krok
Šlehačku posypeme čokoládovými hoblinkami a roládu opět zarolujeme.
Zdroj: FTV Prima
Kdo jednou ochutná tenhle naprosto úžasný zákusek, už nikdy nebude chtít jiný…
Láďa Hruška
autor
Uložit návod
Stáhnout jako PDF
Veronika Nováková
Nakládané cuketky: Připravte si pochoutku k masu, která potěší i vaše oči
Redakce
Aranžmá s dýní: Podzimní dekorace v ohnivých barvách
Petra Marková
Potpourri z květů růží aneb Jak si provonět byt
Jaroslav Beran
Když dlouho listí nespadne, tuhá zima se přikrade aneb říjen v lidové meteorologii
Zdena Nováčková
Šalvěj lékařská si poradí s kašlem i blbou náladou: Jak si udělat domácí sirup
Láďa Hruška
Delikátní smraďoch (nejen) k bílému vínečku
DALŠÍ ČLÁNKY
O FTV Prima Press Reklama Kontakty Jak naladit HbbTV Volná pracovní místa Ochrana soukromí
© FTV Prima 2003 - 2017