Karol
RAW makovec s příběhem – recept, o kterém jsem snila několik let
Raw před více než 6 roky z loveofraw.cz
Ingredience
- 300 g mouky z naklíčené pohanky (umixovaná)
- 100 g mandlí nebo vlašských ořechů (umixované)
- 100 g kokosové mouky (já jsem použila 100 gramů strouhaného kokosu, který jsem rozmixovala na mouku)
- 30 g chia semínka (umixované)
- 1 lžíce skořice
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce agáve nebo jiného sladidla ( já jsem použila med)
- voda dle potřeby (vznikne vláčné těsto jako na klasický pečený závin)
Postup
Umixujeme pohanku na mouku a dáme do mísy. Zvlášť umixujeme ořechy, chia semínko a zvlášť kokos a přidáme do mísy. Přidáme sladidlo, vodu dle potřeby a uhněteme vláčné těsto – ne moc řídké, ale aby šlo dobře rozválet.
Vypracujeme těsto, na folii vyválíme placku a plníme různými náplněmi. Já jsem použila obě doporučené náplně zároveň. Ale Anna doporučuje použít jen jednu, aby byly zachována vhodná kombinace surovin.
Maková nádivka:
400 g umletého bio máku – umlet si
100 g umletého semínka ostropestřce
2 lžíce psyllia
Med dle chuti
Voda na rozředění, aby vznikla nádivka
Můžeme přidat rozinky
nebo
Raw povidla:
Ovoce (hrušky, švestky, jablka – vždy jen jeden druh)
Psyllium
rozinky
skořice
K rozmixovanému ovoci přidáme psyllium, můžeme i rozinky, skořici, necháme nabobtnat a natřeme na placku. Chuťově vynikající je s dokonale zralým bio mangem. Můžeme také vytvořit placičky, naplnit nádivkou a cca 4 hod usušit v sušičce na teplotu 37° C.