Marti
Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky
Hlavní chody před téměř 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
Postup
Reklama
PŘEDPLATIT
OBCHOD
Recepty Novinky Tipy a triky Videa Soutěže Časopis Kuchařky Veggie Chuť zažít víc Apetit piknik
KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky
Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.
7. 6. 2017
Suroviny (na 4 porce)
1⁄2 hlávky bílého zelí
1 menší cibule
1 mrkev
2 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce jablečného octa
1 kg syrových brambor (varný typ B)
50 ml olivového oleje
400–600 g mleté hovězí plece
4 plátky sýra gouda
50 ml olivového oleje
100 g ledového salátu
100 ml majonézy
2 rajčata
1 červená cibule nakrájená na plátky
4 malé ciabatty
cukr
sůl, pepř
Máte chuť zažít víc?
Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!
Celý článek
Příprava jídla:
1 Zelí a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Mrkev nastrouháme na jemno. Vytvoříme dresink (majonéza, zakysaná smetana, jablečný ocet, sůl a pepř) a smícháme se zeleninou. Zeleninu nemačkáme, jen lehce přehazujeme. Hotový salát uložíme minimálně na hodinu do lednice.
2 Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na hranolky. Vysypeme je na smaltovaný plech vyložený pečicím papírem, osolíme, přidáme trochu olivového oleje a promícháme. Vložíme do předehřáté trouby na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low 170 °C, na cca 40–50 minut.
3 Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme. Ze směsi vytvarujeme čtyři stejně velké placky a uprostřed každé uděláme palcem důlek (tím zamezíme nafouknutí masa během pečení). Placky vyskládáme na plech vyloženým pečicím papírem. Potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low 220 °C po dobu 10 minut. Na poslední 3 minuty položíme na maso plátky sýra a necháme zapéct.
4 Ciabatty podélně rozpůlíme a rozkrojenou stranou je opečeme na sucho na pánvi. Spodní polovinu ciabatty pomažeme majonézou, na ni položíme maso, trochu nakrájeného ledového salátu, plátek rajčete a plátek cibule. Přiklopíme vrchní částí ciabatty.
5 Burger podáváme se salátem a hranolky.
Související
Butterfish s hrubozrnnou hořčicí, smažená rýže se zázvorem, sójovými klíčky a koriandrem
Máslová ryba připravená v páře se vám doslova rozplyne na jazyku.
Celý článek
Jahodový kynutý knedlík
Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.
Celý článek
Telecí terina s nakládanou kyselou zeleninou
Překvapte návštěvu dokonalou telecí pochoutkou, která předčí všechny tradiční paštiky.
Celý článek
Rillettes z lososa
Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.
Celý článek
Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím
Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.
Celý článek
Cheesecake
Cheesecake je lehký, vděčný zákusek, připravený během chvíle. Navíc uspokojí chuťové buňky jak malých, tak velkých...
Celý článek
Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem
Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...
Celý článek
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Ovocné švestkové knedlíky dokonale doladí mák, který k tomuto ovoci báječně pasuje. Pokud máte ještě nějaké švestky v...
Celý článek
Hovězí flank steak s gratinovanými bramborami a grilovanou cuketkou
Steak z vyzrálého hovězího si připravte s bramborami.
Celý článek
Kapustové závitky s kuřetem a salátem z lilku
Závitky jsou vynikající jako předkrm, ale hodí se servírovat i jako hlavní chod.
Celý článek
Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest
V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.
Celý článek
Přidat komentář
Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Apetit Channel
Domácí bezinkový sirup a limonáda
1 068 zhlédnutí
4
Jak oloupat avokádo?
595 zhlédnutí
0
3x salát do skleničky
1 136 zhlédnutí
5
Bleskové zelené kari
2 434 zhlédnutí
5
Další videa
prevnext
Tak trochu jiná dovolená: 6 výjimečných míst, kde se můžete ubytovat
Chřestová polévka
30 nejkrásnějších minimalistických plavek
Vlajky vytvořené z národních dobrot: Uhádnete, která je z čeho, ještě než si je prohlédnete?
Trendy letní svršky
NewsletterPředplatnéKontakt
© 2017 BURDA Praha, spol. s r.o.
Apetit Online | Elle | Marianne | Hrej | Marie Claire
JOY | Svět Ženy | Pošli recept | Chip | Marianne Bydlení | Burda style
Volná místa | Reklama | Mapa stránek - XML