Karol
Koprovka s vajíčkem a novými bramborami
Veggie před téměř 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml drůbežího vývaru
- 1 svazek kopru, propláchnutého
- 100 ml plnotučného mléka
- 3 lžíce zakysané smetany
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, případně špetka cukru a jablečný ocet na dotažení chuti
Postup
V silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15 až 20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi. Podávejte s vejcem natvrdo a novými bramborami.
Vyváženost koprové omáčky je výsledkem decentního dochucování. Svěžest kopru zvýší zakysaná smetana i jablečný ocet.
Další recept na koprovku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.