Karol
TVAROŽÁK PRABABIČKY ANEŽKY
Sladká tečka před téměř 7 roky z www.peknevypecenyblog.cz
Ingredience
- Ingredience (plech s vyšším okrajem 37×30 nebo kulatá forma o průměru 28 cm)
- Na těsto (hrnek o objemu 250 ml)
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžíce domácího vanilkového cukru
- Na náplň
- 750 g tvarohu (nejlépe v kostce)
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru moučka
- 1/2 litru mléka
- + máslo na vymazání formy
- + plátky másla na pokládání – přibližně 100 g
- + čerstvé ovoce na dozdobení (nemusí být)
Postup
Plech vymažu máslem a troubu předehřeji na 170 °C.
V míse rozmíchám tvaroh, přidám vejce, cukr a mléko. V druhé míse smíchám dohromady sypké ingredience (mouku, cukr moučka, prášek do pečiva a vanilkový cukr). Polovinu sypké směsi rozprostřu do vymazaného plechu. Zaliji ji tvarohovou směsí a tu posypu zbytkem sypké směsi, na kterou pak sem tam rozložím plátky másla. Peču přibližně 55 minut.
Po vytažení a vystydnutí dozdobím koláč ovocem, ale není to podmínka. Vynikající je i jen tak.
TIP: Jak už jsem psala, koláč je ještě lepší na druhý den, když se ingredience propojí a koláč se odleží.