Karol
POMALU PEČENÁ ŽEBRA
Maso před téměř 7 roky z kitchenandthecity.blogspot.cz
Ingredience
- 1 kg vepřových žeber
- Ingredience na marinádu:
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce shaoxing vína
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 1 chilli paprička
- 1/2 lžičky koření pěti vůní
- bílý pepř, sůl
Postup
Ingredience na zálivku smíchejte dohromady, potřete žebra a dejte nejlépe přes noc marinovat do lednice. Druhý
den rozehřejte troubu na 150°C vložte naložená žebra, podlijte troškou vody a pečte 3 hodiny. Upečená žebra vyjměte, šťávu slijte do rendlíku a na plotně zredukujte obsah. Troubu zapněte na funkci gril, žebra potřete 3 lžícemi zredukované šťávy a ogrilujte do zlata. Zbylou šťávu si nechte k podávání.
Ps: Já si je upeču vždy den předem, odložím je do lednice, druhý den seberu ztuhlý tuk, a pokračuji, jak je v receptu.
Chřest:
200 g mladého chřestu
1/2 chilli papričky
2 stroužky česneku
1 větvička čerstvého pepře
2 lžíce olivového oleje
sůl
Chilli a česnek pokrájejte, a vhoďte na rozpálený olej a rychle orestujte tak, aby se Vám česnek nespálil, stáhněte oheň, přidejte chřest a pepř a dvě minuty restujte. Na závěr osolte.