Renata Kozielová
Čokoládovo-pomerančové sušenky
Koláče, moučníky, dezerty před téměř 7 roky
Ingredience
- 3 lžíce arašídového másla
- 1 1/2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžíce mandlového mléka
- kůra z jednoho pomeranče
- 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
- 3 lžíce kakaa
- 3/4 šálku pohankové mouky
- 1 lžíce sezamových semínek na posypání
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů a plech vyložte pečícím papírem.
V misce smíchejte javorový sirup, arašídové máslo, mléko a vanilku a šlehejte dohladka.
Přidejte kakao a pomerančovou kůru a promíchejte.
Nakonec přidejte mouku a pomerančovou šťávu a vypracujte těsto.
Z těsta tvarujte kuličky, které potom vidličkou "rozplácněte" na pečícím papíru. Posypejte sezamovými semínky a pečte 10 - 12 minut. Po upečení nechte vychladnout.