Karol
GULÁŠ Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ
Veggie před téměř 7 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 a ½ velké cibule, nasekané nadrobno
- 600 g hlívy ústřičné , očištěné a nakrájené na kostky nebo proužky
- špetka mletého kmínu
- 2 lžičky sladké papriky
- ½ lžičky pálivé papriky
- sůl, pepř
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 stroužky česneku, drcené
- 750 ml – 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky, prosáté
- 100 ml vody
- snítka rozmarýnu
Postup
V hrnci rozpalte na středním plameni olej, osmažte cibuli a přihoďte hlívu. Chvilku restujte, pak přisypte kmín, papriku, přidejte protlak, česnek, osolte, opepřete a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a duste pod pokličkou 15–20 minut doměkka. Mouku dobře rozmíchejte ve vodě, přilijte ke guláši a za stálého míchání nechte přejít varem, až guláš zhoustne. Osolte a opepřete, přidejte rozmarýn. Jako příloha se nejlépe hodí jasmínová rýže nebo chléb.