Karol
Raw malinový cheesecake
Raw před téměř 7 roky z www.devceuplotny.cz
Ingredience
- Korpus
- 180 g datlové pasty
- 140 g mandlí
- špetka soli
- Náplň
- 230 g kešu oříšků
- šťáva a kůra z 1 velkého citronu v bio kvalitě
- 150 ml kokosového mléka
- 30 ml rýžového sirupu nebo medu
- 120 g malin
- 1 lžička brusinkového prášku
- 150 g kokosového oleje
- Na ozdobu
- 30 g lyofilizovaných nebo čerstvých malin
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička brusinkového prášku
Postup
Mandle dejte do misky plné vody a nechejte je asi 8 hodin nabobtnat. Stejně tak nechejte v jiné misce nabobtnat kešu oříšky.
Ve chvíli, kdy jsou mandle a kešu nabobtnané, můžete přejít k výrobě samotného cheesecake. Dno formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
Datlovou pastu nakrájejte na kousky. Mandle sceďte a rozmixujte na malé kousky. Smíchejte s datlovou pastou, čímž získáte kompaktní „těsto“. Vyložte jím dno formy (nebo ho vyválejte mezi dvěma archy pečicího papíru) a dejte do lednice vychladit.
Náplň. Do mixéru (takový ten stolní na smoothie) dejte kešu, citronovou kůru a šťávu, kokosové mléko, sirup, maliny a brusinkový prášek a mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu.
Kokosový olej opatrně rozpusťte a přidejte do mixéru. Opět vše promíchejte, náplň nalijte na datlový korpus a dejte do lednice na několik hodin ztuhnout.
Raw cheesecake posypejte lyofilizovanými nebo čerstvými malinami, kurkumou a brusinkovým práškem.
Abyste dostali dort z formy, vezměte nůž s tenkou čepelí a nahřejte v horké vodě. Nůž osušte a oddělte jím formu od koláče. Při krájení opět doporučuji nahřát nůž ve vodě, řezy budou dokonale přesné.
Koláč má trvanlivost maximálně dva dny.