Karol
Plněná vejce s česnekem a jarní cibulkou
Chuťovky před téměř 7 roky z www.ditap.cz
Ingredience
- 5–10 porcí
- Příprava 15 minVaření 10 min
- 10 vajec
- 80 ml majonézy
- 1 lžíce zakysané smetany (co nejtučnější)
- lžíce přepuštěného másla
- 1 stroužek česneku, nadrcený
- 3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
- 2 lžíce pažitky, nakrájené nadrobno
- sůl a čerstvě namletý pepř
- chilli na ozdobu
- pažitka na ozdobu
Postup
Do velkého kastrolu naliju vodu, přivedu ji k varu, vložím do ní vejce a vařím je 10 minut. Sliju vodu a kastrol s vejci vložím pod proud hodně studené vody, kde je nechám asi pět minut. Vejce se pak snadno loupou. Oloupané je rozpůlím a vyndám žloutky, které v míse rozmačkám vidličkou. Přidám majonézu, zakysanou smetanu, osolím, opepřím a vše pořádně promíchám nebo umixuju.
Na menší pánvi rozehřeju lžíci přepuštěného másla a opékám česnek a jarní cibulky asi dvě minuty. Sundám pánev z plotny, nechám vychladnout a přidám vše k žloutkové směsi. Pak přidám i pažitku. Znovu vše pečlivě promíchám.
Malou lžičkou naplním uvařené bílky žloutkovou směsí (také se dá použít cukrářský sáček). Každou půlku ozdobím špetkou chilli a pažitkou.