Marushka
Zeleninové červené kari s kokosovou rýží a thajským okurkovým salátem
ASIE před téměř 7 roky
Ingredience
- Na omáčku:
- kousek zázvoru, jemně nasekaný
- 3 stroužky česneku, na jemno nasekané
- 2 červené chilli papričky, na jemno nasekané
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 červené cibule, na jemno nasekané
- špetka bílého pepře
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžíce červené papriky
- 1 lžíce koriandru
- šťáva z jedné limetky
- 1.5 šálku kokosového mléka
- Na kari:
- 4 velké žampiony, nahrubo nasekané
- 1 velký lilek, nakrájený na kostky
- 1 velká cuketa, nahrubo nasekaná
- 1 plechovka baby kukuřice
- hrstka čerstvého koriandru
- Thajský okurkový salát:
- 1 velká okurka, nakrájená na tenké plátky
- 1/2 lžíce japonského vína
- 1/2 červené cibule, na jemno nasekané
- 1 lžíce sojové omáčky
- Kokosová rýže:
- 1 šálek hnědé rýže
- 1 šálek zeleninového vývaru
- 1 šálek kokosového mléka
Postup
Připravte rýži. Dejte jí do pánve spolu s kokosovým mlékem a vývarem, přiveďte k varu, dobře promíchejte a ztlumte plamen. Přikryjte pokličkou a vařte 15 - 20 minut. Občas promíchejte. Uvařenou nechte přiklopenou před podáváním.
Na omáčku vložte všechny ingredience kromě koriandru do food processoru a rozmixujte. Potom přimíchejte nasekané koriandrové lístky a odložte stranou.
Ve velké pánvi připravte kari. Zahřejte dvě lžíce vody a přidejte houby, lilek a cuketu a vařte 4 minuty. Potom přidejte omáčku a kukuřici a ještě 10 minut za občasného mícání vařte.
Ingredience na salát dobře promíchejte a můžete ihned podávat.