Marushka
Portobello burger s avokádovou pastou
VEGE před asi 7 roky z www.kitchenstory.cz
Ingredience
- 2 domácí housky
- 2 portobello
- šálek nastrouhaného červeného zelí
- mrkev
- 1/2 červené cibule
- listový salát
- olivový olej
- šťáva ze dvou limetek
- avokádo
- česnek
- čerstvá chilli paprička
- sůl, pepř
Postup
Stejně jako v předchozím příspěvku, kdy jsme dělali masový hamburger s barbecue omáčkou, i v tomhle receptu využiješ recept na domácí housky. Přece jen by měl ten krásný kousek portobella sedět na perfektním domácím pečivu. Jedině tak, nebude co tvému jídlu vytknout.
Před tím, než jsem začal burgery připravovat, jsem měl poměrně velké pochyby, jak tenhle kousek dopadne. Jsem prostě masožravec a hamburger je pro mě synonymem pořádného kousku masa. Takže jakmile bylo vše hotové a připravené, pustil jsem se okamžitě do toho svého krasavce. Nejdřív jsem portobello nechtěl ani ochutnat, ale jak bych mohl doporučovat něco, co jsem sám nevyzkoušel. Přátelé a kamarádi, přiznávám, že jsem během chvíle nevěděl, do kterého se mám zakousnout dříve. A nemohlo to skončit jinak, než že jsem neskutečně přežral :)
Začni s přípravou salátu, je potřeba si na jemno nakrájet červené zelí, mrkev a cibulku. Společně promíchej, lehce osol, opepři, zakápni limetkovou šťávou a olivovým olejem. Chvilku si to dej bokem, aby se všechno trošku naložilo. Do mixéru si dej celé avokádo zbavené slupky, chilli papričku, česnek, sůl, pepř a olivový olej. Jen nezapomínej ochutnávat, jak salát, tak avokádovou pastu. Jedině díky pravidelnému ochutnávání, docílíš skvělé chuti. Co se týče ingrediencí, tak ty samy o sobě do jídla dodají pořádný kus sebe, tak to stačí jen lehce dotáhnout a doladit. Portobello si z obou stran osolíš, opepříš a na olivovém oleji opečeš.
Už nezbývá nic jiného, než rozkrojit housky, potřít avokádovou pastou, uložit portobello do dokonalé zelené peřinky a přikrýt salátkem. A bezmasý zázrak je na světě