Karol
TUŇÁKOVÝ TATARÁK NA AVOKÁDOVÉM SALÁTKU
Chuťovky před téměř 7 roky z www.smoothcooking.cz
Ingredience
- 200 g čerstvého tuňáka
- 1/4 malé šalotky
- půl lžičky strouhaného zázvoru
- šťáva z citronu
- sezam
- sójová omáčka Kikoman
- arašídový olej
- koriandr
- Na salátek:
- avokádo
- citron
- sůl, pepř
Postup
Nejprve si na drobno pokrájíme čtvrtku šalotky. Čím více na jemno, tím lépe.
Nastrouháme si zázvor.
Připravíme si tuňáka. Pokrájíme ho na menší kostičky. Vložíme do misky, přidáme trochu šalotky a trochu zázvoru. Vždy se řiďte dle chuti. Někdy může být chuť výraznější a tak je lepší dávat všeho méně, ať to nepřebije chuť tuňáka. To by byla škoda.
Zakápneme šťávou z citronu.
Přidáme lžičku sezamu.
Lžičku sojovky.
A lžičku oleje.
Nakonec přidáme trochu na jemno pokrájeného koriandru. Vše důkladně promícháme a ochutnáme. V případě potřeby ještě dochutíme.
SALÁTEK:
Vydlabeme si avokádo.
Pokrájíme na kostičky a vložíme do misky.
Zakápneme citronem. A osolíme a opepříme.
SERVÍROVÁNÍ:
Já použila tuto tvořičku, ale můžete použít i plechovku od rajčat nebo nandat salátek na talíř bez tvarování.
Dáme tedy vrstvu avokádového salátku. A na ní dáme vrstvu tuňáka.