Karol
THAJSKÝ SALÁT ZE ZELENÉ PAPÁJI SOM TAM
Saláty před asi 7 roky z kitchenandthecity.blogspot.cz
Ingredience
- Ingredience:
- zelená papája (Sapa)
- zelené mladé fazolky
- sušené krevety (Sapa)
- cherry rajčata
- Zálivka:
- šťáva z 1 limetky
- 2–3 lžíce rybí omáčky
- 2 stroužky česneku
- palmový cukr (nebo hnědý cukr)
- 2–3 chilli papričky
- kešu ořechy opražené na sucho na pánvi (mohou být i arašídy)
Postup
Papáju nastrouhejte struhadlem na julienne, postupně po částech jí vkládejte do mísy a tupou hranou sekáčku na maso do ní bez milosti mlaťte, aby zkřehla. Přidejte pokrájená rajčata, nalámané fazolky a sušené krevetky. V hmoždíři nadrťte oloupaný česnek, cukr a chilli, postupně přidejte rybí omáčku a limetkovou šťávu. Zálivku vlijte do salátu a promíchejte. Salát nandejte do misek a zasypte ořechy. Stylově po thajsku můžete podávat s nakrájenou okurkou a bílým zelím.