Karol
RAW hraběnčiny drobenkové řezy
Raw před asi 7 roky z loveofraw.cz
Ingredience
- Korpus
- 100 gramů mandlí
- 100 gramů datlí
- 150 gramů BIO a RAW kešu nebo 250 gramů BIO strouhaného kokosu
- 180 ml vody
- Jablečný krém – vrstva č.1
- 8 ks středně velkých jablek
- 8 polévkových lžic BIO a RAW kokosového oleje
- 1 polévková lžíce skořice
- šťáva z jednoho citrónu
- Jablečná vrstva č.2
- 5 ks nastrouhaných jablek
- skořice
- šťáva z 1/2 – 1 citrónu
- 3 polévkové lžíce medu nebo 10 ks datlí rozmixovaných ve 100 ml vody
- 50 gramů vlašských ořechů
- Drobenka
- 200 gramů BIO strouhaného kokosu
- 30 gramů vanilkového kokosového cukru nebo medu
Postup
Nejdříve si vytvořte korpus na řezy. Do mixéru vložte nenamočené mandle a kešu nebo strouhaný kokos a umixujte si hladké, vláčné a vlhké těsto. Tedy mixujte za pomocí šťouchadla do doby, než začnou vložené ingredience pouštět tuk a vytvoří tak těstíčko. Vzniklé těsto vožte do formy na řezy a v mixéru si umixujte datle s vodou do jemné kašičky, kterou pak nalijte na těsto a vše promíchejte. Až budete mít vše promícháno, tak těsto rozprostřete po celé ploše formy na řezy. Vzniklé těsto může být klidně i řidší díky použité datlové pastě, ale nebojte, vše pak krásně ztuhne:)
Dále si vytvořte jablečný krém. Všechny uvedené ingredience vložte do mixéru. Umixujte si hladký krém, který dle chuti jablek můžete ještě trošku dosladit nebo naopak přidat více citrónové šťávy, aby jste vyrovnali kyselost či sladkost jablíček. Skořici můžete samozřejmě také přidat dle chuti. Vzniklý krém bude chutnat štrůdlově. Krém pak nalijte na vrstvu korpusu.
Další vrstvu vytvoříe tak, že nastrouháte na klasickém struhadle jablíčka. Strouhejte je nahrubo a do nastrouhaných jablek pak přidejte skořici, med, šťávu z citrónu a na závěr dochuťte vlašskými ořechy. Jablečnou směs pak pokryjte vrstvu jablečného krému.
Na závěr vše zasypte drobenkou. Tu si vytvoříte tak, že vložíte do mixéru strouhaný kokos a přidáte vanilkový kokosový cukr a rozmixujete. Opět mixujete do doby než začne kokos pouštět tuk. Drobenkou pak podrobte celé řezy.
Drobenka bude po ztuhnutí výborná, protože díky tomu, že pustí kokos tuk, tak se vytvoří takové malé hrudečky, které opravdu připomínají klasickou drobenku z másla a cukru:) Pokud byste neměli vanilkový kokosový cukr, tak rozmixujte kokos, dejte jej do mísy a oslaďte jej medem či jiným sladidlem a přidejte jednu polévkovou lžíci skořice.
Řezy pak dejte na 3 – 5 hodin do mrazáku ztuhnout. Po vytažení z mrazáku chvilku počkejte než povolí a můžete podávat:) Pokud je nesníte celé hned, což se může úplně snadno stát, tak je uchovávejte v lednici. Ale tam vydrží maximálně do druhého dne:) Věřte mi, znám to….