Karol
Vegetariánský boršč
Polévky před asi 7 roky z www.kitchenstory.cz
Ingredience
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 150g mrkve
- 50ml rajčatového základu
- 600g brambor
- 250g červené řepy
- 250g bílého zelí
- 1,5l zeleninového vývaru
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 1 lžíce třtinového cukru
- šťáva z jednoho citrónu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- sůl, pepř
- K servírování:
- 30% smetana ( my použili variantu bez laktózy )
- čerstvě nasekaný kopr
Postup
Porce: 6
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
- Hrnec rozpalte na středním plameni a rozehřejte na něm lžíci stolního, slunečnicového oleje.
- Cibuli s česnekem a mrkví zbavte slupky a nakrájejte na kostičky. Vše následně orestujte v rozpáleném hrnci. Po 5ti minutách přidejte rajčatový základ a restujte dalších 5 minut.
- Brambory a červenou řepu zbavte slupky a nakrájejte na vetší kostičky. Zelí zbavte vnějších špatných a špinavých listů a nakrouhejte. Vše přidejte do hrnce se základem a zalijte zeleninovým vývarem.
- Do polévky přidejte 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, lžíci třtinového cukru a šťávu z jednoho citrónu. Přiveďte k varu a nechte vařit přibližně 30 minut do změknutí brambor.
- Hotovou polévku zakápněte smetanou a ozdobte čerstvě nasekaným koprem.