Karol
Mořský vlk s fenyklovým salátem
Ryby a seafood před asi 7 roky z www.kitchenstory.cz
Ingredience
- 2 filety mořského vlka
- 2 lžíce másla
- kapka stolního oleje
- sůl, pepř
- Fenyklový salát:
- 1 fenykl
- 1 mrkve
- lžíce hladkolisté petržele
- 2 lžíce medu
- 150 ml olivového oleje
- ½ lžíce citrónové šťávy
- sůl, pepř
- K servírování:
- citrón na měsíčky
- plátky mandlí
Postup
Porce: 2
Příprava: 20 minut
- Pánev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Přidejte kapku stolního oleje, aby se máslo nezačalo připalovat.
- Filety mořského vlka dobře osolte, opepřete a kůží dolů dejte opéct na pánev. Opékejte pouze z jedné strany na mírném plameni a polévejte rozpuštěným horkým máslem.
- Fenykl s mrkví očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Petržel nakrájejte na drobno a v míse smíchejte s mrkví a fenyklem. Vytvořte zálivku z medu, olivového oleje a citrónové šťávy, kterou dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.
- Na talíř naservírujte dochucený salát a filet mořského vlka. Posypejte plátky mandlí a podávejte s měsíčkem citrónu.