Karol
Taco polévka
Polévky před asi 7 roky
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa (nejlépe free range)
- 1 větší červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička oregána
- 1 lžíce mletého římského kmínu
- 1,5 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky chilli
- 3 lžíce najemno nakrájených jalapeno papriček
- 1 konzerva černých fazolí (cca 290g)
- 2 konzervy krájených rajčat
- 800 ml hovězího vývaru (použila jsem vývar od Konečně vývar)
- ghí nebo avokádový olej
- himalájská sůl
- pepř
- Na servírování:
- strouhaný čedar
- zralé avokádo
- zakysaná smetana
- čerstvý koriandr
Postup
Ve větším hrnci na rozehřátém ghí restujeme cca 5 minut najemno nakrájenou cibuli společně s mletým masem. Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku, jalapeno papričky a společně restujeme další 3 minuty. Přidáme oregáno, římský kmín, mletou papriku a chilli, vše promícháme a na středním plameni restujeme dalších 5 minut. Poté vlijeme vývar a krájená rajčata, promícháme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme dalších 30 minut. Mezitím si najemno nasekáme česnek. Poté do polévky přidáme propláchnuté fazole, česnek, pepř a sůl, promícháme a ještě 15 minut bez pokličky na mírném plameni společně vaříme. Hotovou polévku podáváme posypanou čedarem, na kostičky nakrájeným avokádem, nasekaným koriandrem s lžící zakysané smetany.
Cukrfree.cz