Linda
KVĚTÁKOVÁ SE SKOŘICÍ A KOKOSOVÝM MLÉKEM
Polivindy před asi 7 roky z www.smoothcooking.cz
Ingredience
- 1 květák
- 1 cibule
- lžička skořice
- Ghí nebo klasické máslo
- sůl, pepř
- 250 ml kokosového mléka
- voda
Postup
Nejprve rozpálíme troubu na 200 stupňů, pak si omyjeme a pokrájíme květák na růžičky.
Cibuli si pokrájíme na půl kolečka.
Růžičky květáku rozprostřeme na plech a nasypeme na něj cibuli.
Posypeme malou lžičkou skořice.
Přidáme pár kousků Ghí nebo másla, které poklademe na květák.
Pečeme do zlatava.
Vložíme do hrnce a zalijeme kokosovým mlékem.
A 1 litrem vody.
Rozmixujeme do hladkého krému.
Osolíme.
Opepříme a ještě tak 5 minut povaříme.
Pokud chcete polévku před podáváním ozdobit, tak si schovejte pár kousků opečeného květáku a cibulky a přidejte petrželku.