Karol
Kreolské curry
Curry před asi 7 roky z cukrfree.cz
Ingredience
- 500g kuřecích prsou, popř. pevnějšího rybího masa nebo krevet
- 1 středně velká cibule
- 2 středně velká rajčata (nakrájená na kostičky)
- 1 lilek (nakrájený na kostičky)
- 3-4 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- 3 lžičky kurkumy
- 3 lžíce curry koření
- 2 lžíce garam masala koření
- 2 skořicové listy
- čerstvý koriandr
- 500ml kokosového mléka
- půlka citrónu
- himalájská sůl
- pepř
- ghí nebo kokosový olej
Postup
Do menší misky přidejte všechno suché koření a důkladně jej promíchejte.
Do další misky vložte na kostičky nakrájené maso a posypte jej solí, pepřem a 1/3 koření a vše promíchejte.
Na pánvi rozehřejte ghí a na středním plameni restujte na kostičky nakrájený lilek dokud nezměkne. Poté ho přendejte na talíř.
Na pánvi s rozehřátým ghí osmahněte cibulku, přidejte maso a restujte po dobu 1-2 minut. Poté přidejte část česneku (2 nasekané stroužky) a společně orestujte.
Do většího hrnce vložte všechny ingredience (kromě lilku a koriandru) a vše zalijte kokosovým mlékem a dobře promíchejte.
Směs přiveďte k varu a na mírném plameni nechte 1 až 1,5 hodiny probublávat.
Nakonec přidejte orestovaný lilek a čerstvou šťávu z půlky citrónu, důkladně promíchejte a nechte chvíli (2-3 minuty) společně povařit.
Odstraňte skořicové listy a podávejte s čerstvým nasekaným koriandrem.