Karol
Špenátová Low Carb Pizza
Pizza před asi 7 roky z cukrfree.cz
Ingredience
- Těsto:
- 400g čerstvého špenátu
- 1/2 hrnku strouhaného eidamu
- 3 vejce
- špetka himalájské soli
- špetka pepře
- Topping:
- Na špenátovou pizzu můžete, stejně jako na běžnou pizzu, dát téměř cokoliv. Pokud potřebujete inspiraci, tak na pizzu jsem použila rajčatovou polpu, grilovaná krutí prsa, feta sýr, olivy, žampiony, dýňová semínka a sýr.
Postup
Troubu předehřejte na 200°C.
Špenát nejdříve rozmixujte, poté přidejte vejce, sýr, pepř a sůl a mixujte dalších 30 vteřin.
Hotovou směs formujeme do tvaru (já zvolila obdélníkový) přímo na plechu s papírem na pečení.
Plech vložíme do trouby a pečeme po dobu 30-35 minut.
Hotové těsto vyndáme z trouby a opatrně odlepíme od papíru na pečení. Poté těsto opět položíme na stejný papír, na kterém se peklo a přidáme topping.
Pizzu vložíme do trouby a pečeme dalších 10 minut.