Karol
Vejce v aspiku
Chuťovky před asi 7 roky z www.igurmet.cz
Ingredience
- vejce
- šunka
- salát vlašský
- hrášek
- okurky kyselé
- lák z okurek
- želatina
- olej sezamový
Postup
Lák od okurek doplňte vodou do 400 ml.
Do části tekutiny nasypte želatinu a nechte ji nabobtnat, pak ji v horké vodní lázni rozehřejte.
Rozehřátou želatinu smíchejte se zbytkem tekutiny, podle chuti můžete přikyselit. Plastové misky vytřete tence olejem, na dno nalijte vrstvu želatinového roztoku a nechte v chladu ztuhnout.
Položte na ni rozpůlená vejce, kapii, okurku, šunku a zalijte částí želatiny a nechte opět ztuhnout.
Nakonec přidejte salát, zalijte ho zbylou želatinou a aspik nechte vychladit a ztuhnout několik hodin, nejlépe do druhého dne. Pak opatrně vyklopte.