Karol
Pečený čaj
Drinks před asi 7 roky z www.ceskatelevize.cz
Ingredience
- Ovoce volíme podle chuti a také ročního obdobíJá jsem zvolila kombinaci jablek a pomerančů (cca 1 kg)Alternativa podle herbáře je tady:500 g třešní
- 500 g višní
- 500 g červeného a černého rybízu
- 500 g malin
- 2 citrony
- 1 svitek skořice
- 3 hvězdičky badyánu
- 2 hřebíčky
- 1 vanilkový lusk
- 500 g třtinového cukru
Postup
1.Troubu předehřejeme na 175 °C. Ovoce omyjeme. 2. Třešně a višně rozpůlíme a vypeckujeme, rybíz odstopkujeme. Jablka a hrušky můžeme přidat i se šlupkou.3. Citrony omyjeme a nakrájíme na plátky, nebo z nich jen vymačkáme šťávu. 4. Ovoce rozložíme do hlubšího plechu, přidáme koření a semínka z vanilky, zakapeme citronovou šťávou a prosypeme cukrem. 5. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 30–45 minut, až se cukr rozpustí a ovoce změkne. 6. Rozlijeme do čistých sklenic, zavřeme, postavíme na víčko a necháme zchladnout.