Karol
Květáková pizza podle Kamu
Pizza před více než 7 roky
Ingredience
- 1kg květákových růžiček
- 1 vejce
- 100g kozího sýra
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Postup
Květák společně s vodou rozmixujte v robotu na malé drobky (květákovou rýži) a zhruba 4 minuty povařte. Poté vložte čistou utěrku do cedníku, květák přes ní přeceďte a poté rukama silou veškerou vodu vyždímejte (čím víc vody pryč, tím křupavější pizza). Květákovou moučku pak nejlépe rukama promačkejte s vejcem, solí, olejem a kozím sýrem. Vznikne vám jednolitá hmota, ze které na plech na pečící papír potřený oliváčem vytvarujte placku cca 1cm tlustou. Pečte spíše pomaleji a placku jakoby vysušujte. Jedině placka podobná křupavé "sušence" vám následně připomene opravdovou pizzu.
Pokud budete péct jen do zlatova a střed zůstane hodně měkký, dílo bude připomínat spíš květákový koláč. Mě se osvědčilo 45minut na 175 stupňů. Takže se toho opravdu nebojte, pečte pomalu téměř do spálena, protože rajčata pak plackou neprosáknou tak snadno a krusta zůstane fakt #CRUNCHY 🍕
Nechte vychladnout a poté pokračujte jak u přípravy vaší oblíbené pizzy. Dobré sugo, mozarellla.... Dobrou chuť!
recept: Kamura