Karol
Krůtí karbanátky s koriandrem
Kuře před asi 7 roky z www.vypecky.com
Ingredience
- 400 g krůtí mleté maso (prsa)
- 1 jarní cibulka
- hrst čerstvého koriandru
- 2 plátky sušeného rajčete nakrájené na kousky
- šťáva z půlky citronu
- sůl a pepř
- olej na smažení
- NA OMÁČKU:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- půl malé lžičky hnědého cukru
- nasekané chilli papričky
- hrstka nasekaného koriandru
- GRILOVANÉ CUKETY:
- nakrájené cukety na podlouhlé kousky osmažil na olivovém oleji, osolil a ještě teplé podával jako přílohu k masu.
Postup
Nejprve si můj muž namlel krůtí maso a pak ho smíchal společně s nasekanou cibulkou i s natí, té nemusí být moc. Přidal pokrájený koriandr, sušená rajčata a vše zakápl citronovou šťávou. Celou směs osolil a opepřil a důkladně zamíchal. Z masové směsi vytvořil širší placičky a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažil. Do misky si dal půl lžičky cukru, nalil olivový olej, rybí omáčku a citronovou šťávu. Pak přidal nasekanou chilli papričku a koriandr a omáčku promíchal. Omáčkou si můžete karbanátky lehce polít a nebo vytírat pečivem.