Andreja Snejdar
Kokosky Vendula
Cukroví před více než 7 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 5 bílků
- 500 g krupicového cukru
- 250 g strouhaného kokosu
- 1 lžička rybízové nebo linecké marmelády
- 2 lžičky bílého octa
- 2 vrchovaté lžíce hrubé mouky
Postup
1 Bílky s krupicovým cukrem a kokosem dejte do ohnivzdorné mísy, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 3–5 minut do zhoustnutí. Odstavte, přimíchejte marmeládu, ocet a hrubou mouku. Šlehejte do vychladnutí.
2 Předehřejte troubu na 170 °C. Plech vyložte pečicím papírem a lžičkou tvořte z našlehané hmoty vysoké hrudky. Vložte do trouby a ihned ji ztlumte na 120 °C. Pečte asi 30–40 minut. Pak troubu vypněte a kokosky v ní nechte sušit, dokud trouba úplně nevychladne.
NĚCO NAVÍC
Bílkovou hmotu dejte na plechy a pečte najednou v horkovzdušné troubě. Když ji necháte stát v misce, zřídne. Pokud nemáte troubu, kde můžete péct více plechů najednou, kokosky pečte postupně uvedených 30–40 minut. Až vše upečete, vyskládejte plechy do trouby, mezi ně položte zavařovačky a vzniklou věž z plechů s kokoskami nechte pomalu dosušit v troubě.