Karol
Zapečený lilek s mozzarellou
Veggie před více než 7 roky
Ingredience
- Lilek
- Rajčata (můžete nahradit konzerovanými rajčaty)
- Mozzarella
- Parmazán
- Bazalka
- Cibule
- Česnek
- Hladká mouka
- Olej
- Sůl a pepř
- Cukr
Postup
1) Lilek nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme cca 20 minut odpočinout
2) Papírovou utěrkou utřeme z lilkových plátků vodu a obalíme je v hladké mouce
3) Obalené lilky osmažíme na oleji
4) Připravíme si omáčku z rajčat. Zpěníme cibulku, přidáme česnek a čerstvá spařená a oloupaná rajčata. Čerstvá rajčata můžeme nahradit konzervovanými. Omáčku dochutíme bazalkou, solí, pepřem, případně cukrem.
5) Do zapékací misky dáváme střídavě rajčatovou omáčku, plátky lilků, mozzarellu na plátky, lístky čerstvé bazalky
6) Poslední vrstvu zakončíme rajčatovou omáčkou a nastrouhaným parmazánem,
7) Pečeme na 200 stupňů cca 20 minut, do zlatova.
Dobrou chuť :-)