Konečně vývar
Bramborový krém s parmazánovým chipsem
Polévky před více než 7 roky
Ingredience
- 4 cibule
- 1 lžíce másla
- 6 brambor
- 1 litr zeleninového vývaru
- 600 ml polotučného mléka
- 50 g strouhaného parmazánu (+hoblinky k podávání)
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup
1. V hrnci opečte na másle pokrájenou cibuli doměkka. Přidejte brambory na kostky, zeleninový vývar, mléko a vařte asi 20 minut na mírném plamenu. Stáhněte hrnec z plotny a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Podle potřeby přidejte mléko, aby byl krém hustý podle Vaší představy.
2. Během vaření si připravte parmazánový chips. Nastrouhejte parmazán a na pečící papír udělejte hromádky (nechte dostatečné mezery). Dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte cca 5-10 minut. Následně nechte vychladnout.
Do krému vmíchejte parmazán, osolte, opepřete. Ozdobte chipsem, bylinkou a zakápněte olejem.