Karol
Koriandrový hummus se skořicí
Veggie před více než 7 roky
Ingredience
- 400 g cizrny
- 1 citrón - kůra + šťáva
- tahini pasta - cca 2 lžičky
- olivový olej
- voda
- česnek - 1 stroužek
- chilli paprička
- koriandr - plnou dlaň
- mletá paprika
- skořice
- můžete přidat také mletý hřebíček a mletý bobkový list
- sůl a pepř
Postup
Vařenou nebo konzervovanou cizrnu vsypte do robotu a rozmixujte. Postupně při tom přilévejte vodu a olej. Postupně přidávejte tahini pastu, citrónovou šťávu, kůru z citrónu, česnek, chilli papričku, koriandr, kořenicí přísady a krátce prošlehejte, aby se vše spojilo do hladké pasty. Ochutnávejte a dochucujte podle vlastní chuti. Já mám radši kyselejší příchuť hummusu, dávám tedy více citrónové šťávy, nešetřím ani s koriandrem. Zajímavou chuť udělá v hummusu skořice, nebojte se jí tedy přidat.
Hummus můžete podávat ihned. Pokud vám nějaký zbude (v chladu vydrží i několik dnů), zakápněte ho olejem, aby pasta neosychala. Jako dip se skvěle hodí k zelenině (já ho mám nejradši s mrkví a řapíkatým celerem), ale také k chlebovým plackám, k pečivu. Nebo ho prostě můžete jíst jen tak, fantazii se meze nekladou. Tak ať vám chutná :-)