Konečně vývar
Sametová polévka z rajčat s knedlíčky se sýrem
Polévky před asi 8 roky z www.foodlover.cz
Ingredience
- 2 plechovky drcených rajčat
- zeleninový vývar - množství odměřte podle jedné plechovky
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- hrst hladkolisté petrželky
- deci bílého vína
- lžíce a půl třtinového cukru
- Tofu knedlíčky:
- 200 g přírodního tofu
- 50 g sýra
- 1 vejce
- 25 g mouky
- sůl, pepř, hladkolistá petrželka
Postup
1. V hrnci na oleji opečeme cibuli a česnek, přihodíme hrst sekané hladkolisté petrželky a ještě minutu restujeme, přilijeme rajčata, vývar a bílé víno.
2. Směs necháme na mírnějším plamenu provařit asi 20 minut až půl hodinky. Na závěr polévku osladíme třtinovým cukrem, dochutíme solí a pepřem.
3. Tofu knedlíčky připravíme tak, že přírodní tofu protřeme přes síto (já jsem použila obyčejný cedník), určitě by ale postačilo tofu opravdu na jemno nastrouhat. Smícháme s najemno nastrouhaným sýrem, moukou, vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Vlhkýma rukama umačkáme kuličky, které pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi 15 minut.