Konečně vývar
Polévka z bílých fazolí a fenyklu
Polévky před asi 8 roky z sweetpixelblog.blogspot.cz
Ingredience
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 chorizo klobásy
- 1 cibuli
- 2 menší mrkve
- 1 menší celer
- 1 fenykl
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 litr kuřecího vývaru
- Pepř, sůl
- 1 konzervu bílých fazolí
- Bageta
Postup
1.Ve větším hrnci rozehřeji olej. Přidám na kolečka nakrájenou klobásu. Vařím asi 5 minut, dokud klobása lehce nezhnědne. Poté přidám nadrobno nakrájenou cibuli a dalších 5 minut vařím.
2. Přidám na menší kousky nakrájenou mrkev, celer, fenykl, česnek, rozmarýn a tymián. Několik minut za stálého míchání vařím, dokud zelenina nezačne měknout.
3. Naliji vývar, okořením a polévku vařím asi 25 minut. Přidám zcezené fazole, které ještě pár minut v polévce prohřeji. Podávám s bagetou.