Marti
Dýňové hokkaido burgery
Hlavní chody před více než 8 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- 400g dýně hokkaido
- 5 stroužků česneku
- trochu oleje
- 2 půlky sušených rajčat v oleji
- pár lístků čerstvé bazalky
- 30g strouhaného parmazánu
- 1 vejce
- strouhanku
- 150g zakysané smetany
- sůl
- rukolu
- housky na burgery (používám recept od Maškrtnici)
Postup
Dýni je třeba nejprve předpéct. Na plech jsem vyložila plátky dýně a stroužky česneku, vše jsem pokapala olejem a dala péct do trouby na 200°C dozlatova.
Upečenou a zchladlou dýni jsem vidličkou rozmačkala na kaši a česnek dala zatím stranou. Do mísy k dýni jsem přidala nakrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku, parmazán a vejce. Přidala jsem trochu soli a dosypala strouhankou tak, aby se daly vytvarovat karbanátky, které se nelepily.
Dýňové burgery jsem pak nechala v lednici ztuhnout a na troše oleje je opekla z obou stran dozlatova.
Na omáčku jsem promíchala zakysanou smetanu s vyloupanými upečenými stroužky česneku a trochou soli.
Burgery jsem naložila do rozkrojených a na řezu opečených housek, zakápla je omáčkou a navrch navršila rukolu.