Sevillana
Mama ghanouj
TAPAS před více než 8 roky z www.svasniprojidlo.cz
Ingredience
- Na mama ghanouj jsem potřebovala
- 4 střední cukety
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- malý svazek čerstvého koriandru
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce tahini
- sůl
- uzená paprika a olivový olej na dokončení
Postup
Cukety jsem nakrájela podélně na tenké plátky. Ty jsem pokapala olejem z obou stran a na grilu je opekla dozlatova. Grilované cukety jsem dala stranou vychladnout.
Vychladlé cukety jsem nasekala nožem (nebo v sekáčku) najemno a přendala je do mísy. K nim jsem přidala citronovou šťávu, nasekaný koriandr, utřený česnek a pastu tahini. Vše jsem spolu promíchala a dosolila.
Hotovou mama ghanouj jsem na misce zakapala olivovým olejem a posypala uzenou paprikou. Ideální je ji podávat s pita chlebem, ale křupavé plátky bagety jsou adekvátní náhradou.